Simple chocolate cake


For over a week now I have yearned for chocolate cake, brownies or muffins. At the moment we have a limited supply of kitchenware, I decided to make the easiest cake I know.

My mom got this recipe from her sister and I have been baking this cake since I was 12. It's a family classic. For our birthdays mom used to make a double batch in a round cake tin and put a layer of apricot jam in the middle for a Sacher cake-esque creation.

Usually I simply bake this cake in a fluted cake tin, but this time I used a square pan to get more icing on top.


Chocolate cake

300 ml brown sugar, unrefined
250 ml organic wheat meal, unrefined
1 1/2 tsp baking powder
2 tbsp vanilla sugar
4 tbsp Fair Trade dark cocoa powder
150 g melted organic butter
2 lightly whisked organic eggs
150 ml boiling water

Measure and mix the dry ingredients, then pour in the melted butter, the eggs and finally the water. Stir until even. Grease the cake tin or line a tray with non-stick baking paper, then pour the batter over. Bake at 180°C for about 40 minutes, less if you are using a flat tray.

Icing
75 g butter
150 g powdered sugar
2 tsp vanilla sugar
2-3 tbsp dark cocoa powder
2 tbsp cold water
1 tsp whisky

Mix all the ingredients in a small bowl – add ingredients to taste. I added a little more cocoa powder and a drop of whiskey to make the flavour more interesting. Spread the icing on the cake when it has cooled down, pop it in the fridge so it hardens a bit and then cut into squares.

Comments

 1. Suklaakakkuhan on ehkä maailman paras leivonnainen! Mä oon aivan menettänyt sydämeni kaiken maailman mutakakuille, browniesille jne. Laitan tähän mun ehdottoman lempparisuklaakakun ohjeen. Se on NIIN suklainen, että kun ostan siihen tarvittavat suklaalevyt kaupasta (=550g!), ihmiset luulee että suklaa on jossain erikoistarjouksessa ja monet alkaa hamstrata levyjä mun perässä ostoskoreihinsa! Ja kivaa tässä on myös se, että kakusta voi tehdä myös gluteenittoman ja laktoosittoman.

  Supermutakakku:

  6 munaa (luomu, tottakai!)
  150g sokeria
  1 dl vehnäjauhoja (tai tarvittaessa glut. jauhoseosta)
  350g tummaa (tarvittaessa maidotonta) suklaata (vähintään 60% kaakaota, ja reilun kaupan tietty!)
  125g (suolatonta) voita (tarvittaessa laktoositonta)

  Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot. Sulata voi kattilassa, nosta se liedeltä. Sekoita paloiteltu suklaa voin joukkoon. Sekoittele kunnes suklaa sulaa. Yhdistä suklaaseos ja taikina.

  Vatkaa valkuaiset pysyväksi vaahdoksi. Sekoita 1/3 vaahdosta taikinaan hyvin sekoittaen, nostele loput vaahdosta varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 225 asteessa noin 20 min. Tarkoitus on, että kakku jää keskeltä valuvaksi ja on muutoinkin tosi tahmea. Kannattaa siis paistaa mielummin liian vähän kuin pitkän aikaa. Itse otan meidän uunista yleensä viim. 17 minuutin jälkeen pois.

  Ohjeen olen nähnyt useassakin paikassa, mutta Hellapoliisin blogista sen koppasin. MUTTA! Mun mutakakku ei jää tähän, vaan teen siihen kakun jäähdyttyä vielä suklaisen kuorrutuksen:

  200g tummaa suklaata
  100g (suolatonta) voita
  0,5dl vettä

  Mittaa ainekset vesihaudekulhoon ja sulattele hiljaisella lämmöllä sekoitellen, kunnes seos on sileää. Levitä hieman jähmettynyt kuorrutus kakun päälle.

  Mä tiedän että sä oot yksinkertaisten reseptien ystävä, ja tääkin voi tuntua susta aivan liian työläältä. Mutta vaiva kyllä kannattaa!

  ReplyDelete
 2. Arvaa, oonko just metsästänyt hyvää mutakakku-reseptiä!!! Täydellinen ajoitus, pitääpä kokeilla asap! Suklaakakkujen tekeminen on vaan vähän ahdistavaa, kun leipojana tietää tasan kuinka paljon voita, sokeria ja suklaata kakkuun on kulunut... ;)

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular on this blog: